Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 1.3 kilogramów
masło 2 łyżek stołowych
sól 1 kostekWykonanie:
Kurczaka oczyścić, umyć, osączyć, posolic w środku i po wierzchu, odstawić do lodówki na 2-3 godziny, aby
mięso przeszło
solą. Następnie włożyć
kurczaka do brytfanny lub naczynia żaroodpornego, polać roztopionym
masłem lub
oliwą, podlać 4-5 łyżkami
wody i piec 40-50 minut w piekarniku, w temperaturze 200 st. C. Podczas pieczenia kilkakrotnie polewać wytworzonym sosem. Po upieczeniu podzielić
kurczaka na porcje i podawać z
ryżem na sypko lub z frytkami i surówką sezonową.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: