Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
królik 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
cebula 2 szklanek
pietruszka 1 sztuk
seler według uznania
słonina 10 dekagramów
przyprawa włoska 1 łyżek stołowychtłuszcz 1 łyżek stołowych
sól według uznania
przyprawa do zup według uznaniaWykonanie:Ze skruszałego
królika zdjąć starannie błony okrywające
mięso i na dobę przed pieczeniem posmarować je
olejem, obłożyć pokrojonymi w plasterki warzywami i przechować w chłodzie. Przed samym pieczeniem wyjąć
mięso z zaprawy, natrzeć
solą i przyprawą włoską, naszpikować
słoniną. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz obrumienić na nim comber i udka
królika, wlać na dno szklankę
wody z łyżką
przyprawy do zup w płynie, włożyć warzywa, którymi było
mięso obłożone, i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 20-25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po upieczeniu wyjąć
mięso, a pozostałą w szybkowarze zawartość zmiksować. Powstałym sosem polać
królika.Uwagi:Comber i udka z 1
królika,
przyprawa do zup w płyniePotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: