Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie 1 sztuk
gruszki 6 sztuk
rodzynki 2 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
orzechy 4 łyżek stołowych
białka 1 sztukWykonanie:Obrane
gruszki przekroić wzdłuż i wydrążyć gniazda nasienne.Sparzone, osączone
rodzynki wymieszać z posiekanymi
orzechami i
miodem. Nadzieniem napełnić połówki
gruszek i złożyć.Z ciasta wyciąć kwadraty o
boku 15 cm. Owinąć każdą
gruszkę i dokładnie zlepić brzegi. Ciasto po nakłuwać.
Gruszki ułożyć na blasze i posmarować ubitym
białkiem. Piec 10 minut na złoty kolor.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: