ßßß Cookit - przepis na Gruszki z miodem

Gruszki z miodem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ciasto francuskie 1 sztuk
gruszki 6 sztuk
rodzynki 2 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
orzechy 4 łyżek stołowych
białka 1 sztuk
Wykonanie:
Obrane gruszki przekroić wzdłuż i wydrążyć gniazda nasienne.
Sparzone, osączone rodzynki wymieszać z posiekanymi orzechami i miodem. Nadzieniem napełnić połówki gruszek i złożyć.
Z ciasta wyciąć kwadraty o boku 15 cm. Owinąć każdą gruszkę i dokładnie zlepić brzegi. Ciasto po nakłuwać. Gruszki ułożyć na blasze i posmarować ubitym białkiem. Piec 10 minut na złoty kolor.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11141/Gruszki-z-miodem