Wykonanie
Zalegał mi w lodówce
krem czekoladowo-
bananowy, którego nikt nie chciał jeść z
chlebem. Jakiś taki... mdły był :) Postanowiłam więc "przemycić" go w innej formie pomagając sobie
ciastem francuskim, które bardzo lubimy. To był strzał w dziesiątkę! Rożki wyszły rewelacyjne, dzieci wyoblizywały sie po uszach i pytały o jeszcze :)Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiegokilka łyżek nutelli lub innego kremu2-3 łyzki posiekanych drobno
orzechów (opcjonalnie)Ciasto podzielić na pół wzdłuż, a następnie w poprzek. Powstałe 4 prostokąty dzielimy na pół z góry na dół a kolejne które powstaną po skosie. Otrzymamy trójkąty. Na każdy z trójkątów nałożyć ok. pół łyżeczki nutelli i delikatnie rozsmarować omijając brzegi. Lekko posypać posiekanymi
orzechami i zwijać zaczynając od najkrótszego
boku trójąta do przeciwległego
rogu. Układać na blaszce wyłożonej matą do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200-210 stopni przez ok 12-15 minut do zezłocenia. Studzić na kratce. Wystudzone posypać
cukrem pudrem. Smacznego :)