ßßß Cookit - przepis na Rożki z ciasta francuskiego z czekoladą

Rożki z ciasta francuskiego z czekoladą

nazwa

Wykonanie

Zalegał mi w lodówce krem czekoladowo-bananowy, którego nikt nie chciał jeść z chlebem. Jakiś taki... mdły był :) Postanowiłam więc "przemycić" go w innej formie pomagając sobie ciastem francuskim, które bardzo lubimy. To był strzał w dziesiątkę! Rożki wyszły rewelacyjne, dzieci wyoblizywały sie po uszach i pytały o jeszcze :)
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
kilka łyżek nutelli lub innego kremu
2-3 łyzki posiekanych drobno orzechów (opcjonalnie)
Ciasto podzielić na pół wzdłuż, a następnie w poprzek. Powstałe 4 prostokąty dzielimy na pół z góry na dół a kolejne które powstaną po skosie. Otrzymamy trójkąty. Na każdy z trójkątów nałożyć ok. pół łyżeczki nutelli i delikatnie rozsmarować omijając brzegi. Lekko posypać posiekanymi orzechami i zwijać zaczynając od najkrótszego boku trójąta do przeciwległego rogu. Układać na blaszce wyłożonej matą do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200-210 stopni przez ok 12-15 minut do zezłocenia. Studzić na kratce. Wystudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Źródło:http://mojepasjekrakow.blogspot.com/2011/11/rozki-z-ciasta-francuskiego-z-czekolada.html