Wykonanie
Uwaga, jest to błyskawiczny sposób na coś ładnego i dobrego, czym można kogoś zaskoczyć ;-) Wydaje się trudne i skomplikowane a jest dziecinnie proste i szybkie. Oczywiście jeśli pójdziecie na skróty, tak jak ja to dzisiaj zrobiłam, i kupicie gotowe
ciasto francuskie ;-) Nie przewidziałam dzisiejszego wypieku, a zrobienie domowego
ciasta francuskiego wymaga 12 godzin. Może następnym razem ;-)Spróbujcie!



Składniki:2 opakowania
ciasta francuskiegoNutellaewentualnie posiekane
orzechyRozłożyć jeden płat ciasta i wysmarować nutellą. Położyć na niego drugi płat ciasta. Wyciąć kształt choinki i ponacinać równo (patrz zdjęcie)

Każdą "gałązkę" trzeba pozkręcać.Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec ok 15 minut na złoty kolor.Z reszty, którą odkroimy, można zrobić mniejsze
ciasteczka ;-)Smacznego!

