Wykonanie
Czasu brak. Dużo zajęć i nauki sprawia,że nie ma zbyt wielkiego czasu na gotowanie. Na szczęście taki zabiegany dzień mam tylko dzisiaj, reszta jest w miarę w porządku. Dlatego dziś nie będzie nic trudnego, ani pracochłonnego,ale bardzo pysznego. Przepis miał być już dawno ale jakoś wciąż mi umykał i właśnie znalazłam go na komputerze, co jest mi oczywiście bardzo na rękę, ponieważ jak
pisałam nie miałam nawet czasu aby coś przygotować :) Jeśli nie znajdziecie już nigdzie podanych przeze mnie
owoców oczywiście możecie je zastąpić innymi :)Składniki:3 opakowania
ciasta francuskiego0,5l
borówekmiódbiałkomąka do oprószenia blatuPrzygotowanie:
Borówki myjemy, przebieramy, osuszamy i odstawiamy.
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy,a następnie wycinamy szklaneczką kółka. Kładziemy na środek parę
borówek, polewamy
miodem lub posypujemy
cukrem i zalepiamy. Z wierzchu smarujemy
białkiem.Możemy również zrobić małe rogaliki lub możecie wpaść na coś sami :)Pieczemy 1h w 190stopniach, tak aby góra była zarumieniona, a dół przepieczony. Oczywiście może się zdarzyć, że sok z
borówek delikatnie puści,ale nie przejmujcie się tym :)Smacznego!