Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokotlet
schabowy 4 sztuk
jabłko antonówka 4 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
margaryna 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Kotlety natrzeć
solą i
pieprzem.
Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej lub poszatkować na szatkownicy. Naczynie żaroodporne wysmarować obficie
margaryną, ułożyć kotlety, a na nich poszatkowane
jabłka. Polać wszystko
śmietaną i wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika na 45 min. Podawać kotlety z
sałatką kartoflaną lub
ziemniakami purée.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: