ßßß Cookit - przepis na Kotlety wieprzowe z jabłkami

Kotlety wieprzowe z jabłkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kotlet schabowy 4 sztuk
jabłko antonówka 4 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
margaryna 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Kotlety natrzeć solą i pieprzem. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej lub poszatkować na szatkownicy. Naczynie żaroodporne wysmarować obficie margaryną, ułożyć kotlety, a na nich poszatkowane jabłka. Polać wszystko śmietaną i wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika na 45 min. Podawać kotlety z sałatką kartoflaną lub ziemniakami purée.
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1685/Kotlety-wieprzowe-z-jablkami