Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
maliny mrożone 200 gramów
jagody mrożone 200 gramów
pomarańcze 1 sztuk
miód 4 łyżek stołowych
woda 6 łyżek stołowychWykonanie:Ze sparzonej
pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok, dodać zimna
wodę oraz
miód. Połowę soku wlać do blendera, dodać zamrożone
maliny i rozdrobnić. Przełożyć je do płaskiego, ale szerokiego naczynia i włożyć do zamrażalnika. Tak samo rozdrobnić
jagody. Zamrożone
owoce rozbić widelcem albo łyżką i przełożyć do szklanek. Deser przed podaniem można ozdobić listkami
bazylii lub
mięty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: