ßßß Cookit - przepis na Granita dwukolorowa

Granita dwukolorowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
maliny mrożone 200 gramów
jagody mrożone 200 gramów
pomarańcze 1 sztuk
miód 4 łyżek stołowych
woda 6 łyżek stołowych
Wykonanie:
Ze sparzonej pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok, dodać zimna wodę oraz miód. Połowę soku wlać do blendera, dodać zamrożone maliny i rozdrobnić. Przełożyć je do płaskiego, ale szerokiego naczynia i włożyć do zamrażalnika. Tak samo rozdrobnić jagody. Zamrożone owoce rozbić widelcem albo łyżką i przełożyć do szklanek. Deser przed podaniem można ozdobić listkami bazylii lub mięty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10174/Granita-dwukolorowa