Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
bułka kajzerka 1 sztuk
mięso mielone 500 gramów
ser żólty 100 gramów
czosnek 3 ząbki
jajka 1 sztuk
oregano 3 łyżek stołowych
sól 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
bułka tarta 50 gramówWykonanie:
Mięso połączyć z
jajkiem, namoczoną, odciśniętą i zmieloną
kajzerką, wyrobić. Dodać starty na drobnej tarce
żółty ser, wyciśnięte ząbki
czosnku i
oregano. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Formować kotlety, obtoczyć w
tartej bułce i usmażyć.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: