Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
lody waniliowe 6 łyżek stołowych
gruszka 3 sztuk
bita śmietana 1 szklanek
czekolada 200 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier puder 100 gramówWykonanie:Umyte
gruszki obrać, przepołowić, usunąć gniazda nasienne. Wsypać
cukier, zalać 2 szklankami wrzątku, włożyć
gruszki, dodać
cukier waniliowy i gotować 10 minut. Wyjąć ostrożnie łyżką cedzakową, oziębić. W tym czasie pokrojoną na kawałki
czekoladę roztopić w rondelku, podlewać niewielką ilością
wody, aby powstała gęsta masa. Do pucharków włożyć po łyżce
lodów, położyć połówki
gruszek, polać sosem
czekoladowym i przybrać
bitą śmietaną.Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: