ßßß
 
            
         Najlepsze jest w nich to, że można dodać do nich przeróżne składniki jak truskawki, kawałki czekolady, masło orzechowe, miętę czy inne, jakie tylko przyjdą wam do głowy.Ponadto są idealne na każdą okazję: imieniny, urodziny, grill z przyjaciółmi, rodzinne spotkanie i wiele, wiele innych!Przepis na wykonanie tych uroczych mini shake'ów pochodzi z pizzazzerie.comskładniki na 2 porcje (400 ml) :1 opakowanie pianek (marshmallow)6 gałek lodów waniliowych (ja użyłem straciatella)1 szklanka mleka1 łyżeczka ekstraktu z waniliidodatkowo:1 opakowanie gorzekiej czekolady lub groszków czekoladowychkolorowa posypkawykonanie:W pojemniku blendera umieścić pianki, lody, mleko oraz ekstrakt z wanilii. Składniki dokładnie zmiksować do momentu uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Schłodzić w lodówce.Jeśli wolicie aby napój był gęsty dodajcie więcej lodów, a jeśli chcecie aby był bardziej płynny, powinniście zwiększyć ilość mleka.Czekoladę lub groszki czekoladowe rozpuścić w kąpieli wodnej; zanurzać w niej brzegi szklanek, a następnie dekorować kolorową posypką. Napój wyjąć z lodówki przelać do szklanek i podawać.Smacznego! :)
Najlepsze jest w nich to, że można dodać do nich przeróżne składniki jak truskawki, kawałki czekolady, masło orzechowe, miętę czy inne, jakie tylko przyjdą wam do głowy.Ponadto są idealne na każdą okazję: imieniny, urodziny, grill z przyjaciółmi, rodzinne spotkanie i wiele, wiele innych!Przepis na wykonanie tych uroczych mini shake'ów pochodzi z pizzazzerie.comskładniki na 2 porcje (400 ml) :1 opakowanie pianek (marshmallow)6 gałek lodów waniliowych (ja użyłem straciatella)1 szklanka mleka1 łyżeczka ekstraktu z waniliidodatkowo:1 opakowanie gorzekiej czekolady lub groszków czekoladowychkolorowa posypkawykonanie:W pojemniku blendera umieścić pianki, lody, mleko oraz ekstrakt z wanilii. Składniki dokładnie zmiksować do momentu uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Schłodzić w lodówce.Jeśli wolicie aby napój był gęsty dodajcie więcej lodów, a jeśli chcecie aby był bardziej płynny, powinniście zwiększyć ilość mleka.Czekoladę lub groszki czekoladowe rozpuścić w kąpieli wodnej; zanurzać w niej brzegi szklanek, a następnie dekorować kolorową posypką. Napój wyjąć z lodówki przelać do szklanek i podawać.Smacznego! :)




 Przepis dodaję do akcji
Przepis dodaję do akcji