ßßß Cookit - przepis na Galaretka z wiogronami

Galaretka z wiogronami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
żelatyna 6 łyżek deserowych
winogrono ciemne 25 dekagramów
winogrono jasne 25 dekagramów
sok winogronowy 200 mililitrów
sok wiśniowy 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody. Podgrzać sok winogronowy i wiśniowy. Doprawić cukrem i sokiem z cytryny. Dodać spęczniałą żelatynę, mieszając rozpuścić ją. Połówki winogron włożyć do 4 małych szklaneczek. Zalać galaretką schładzać 2 godziny. Sos: zagotować połowę mleka, resztę rozmieszać z mąką ziemniaczaną i połączyć z wrzącym mlekiem. Żółtka ucierać z cukrem jednocześnie dodając gorące mleko i wanilię. Ostudzić ubijając w zimnej kąpieli. Sos podawać jako dodatek do galaterki.
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2341/Galaretka-z-wiogronami