Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żelatyna 6 łyżek deserowych
winogrono ciemne 25 dekagramów
winogrono jasne 25 dekagramów
sok winogronowy 200 mililitrów
sok wiśniowy 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowychWykonanie:
Żelatynę zalać odrobiną zimnej
wody. Podgrzać
sok winogronowy i
wiśniowy. Doprawić
cukrem i
sokiem z cytryny. Dodać spęczniałą
żelatynę, mieszając rozpuścić ją. Połówki
winogron włożyć do 4 małych szklaneczek. Zalać
galaretką schładzać 2 godziny. Sos: zagotować połowę
mleka, resztę rozmieszać z
mąką ziemniaczaną i połączyć z wrzącym
mlekiem.
Żółtka ucierać z
cukrem jednocześnie dodając gorące
mleko i
wanilię. Ostudzić ubijając w zimnej kąpieli. Sos podawać jako dodatek do galaterki.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: