ßßß Cookit - przepis na Konfitura winogronowo-pigwowcowa.

Konfitura winogronowo-pigwowcowa.

nazwa

Składniki

Wykonanie

0,75 kg winogrona
0 , 75 kg pigwowca
0,8 kg cukru
Sposób wykonania:
Pigwowca tniemy na małe kawałki. Zasypujemy 80 dag cukru i gotujemy. Z umytych winogron usuwamy pestki, dorzucamy do pigwowca.
Całość gotujemy tak długo,aż się nie zrobi gęste. Jeżeli chcemy przechować konfiturę na zimę to wyparzamy słoiki w gorącym piekarniku i wlewamy w nie gorącą konfiturę. Następnie kładziemy je dekielkami do dołu na 5 min., odwracamy i przykrywamy ręcznikiem,zostawiając je do wystygnięcia.
Źródło:http://www.paulinakwiatkowska.pl/2013/09/konfitura-winogronowo-pigwowcowa.html