Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 1 szklanek
poziomka 20 dekagramów
żelatyna 2 łyżek deserowychWykonanie:
Żelatynę wymieszać z 3-4 łyżkami zimnej
wody, pozostawić na 10-15 min. Ogrzewać do wrzenia, odstawić, ostudzić.
Mleko zagotować, ostudzić.
Poziomki przebrać, umyć, osączyć dokładnie, a następnie zmiksować z
mlekiem. Pod koniec miksowania dodać ostudzoną
żelatynę. Deser wyłożyć na salaterkę lub do porcjowych kompotierek, przykryć. Pozostawić w lodówce do zestalenia. Uwaga! Według podanego przepisu można przyrządzić także
galaretkę z
truskawek lub
czarnych jagód.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: