Wykonanie
Masa krówkowa jest zbyt słodka, aby ją jeść łyżkami. Wystarczy jednak „rozcieńczyć” ją
mlekiem by powstał szybki i smaczny deser. Krem idealnie nadaje się na nocne łasuchowanie oraz imprezy okolicznościowe.300 g masy krówkowej300 ml
mleka1 łyżka
żelatynywiórki kokosoweŻelatynę zalewamy odrobiną zimnej
wody, mieszamy i odstawiamy na bok. Do rondelka wlewamy
mleko, podgrzewamy je po czym dodajemy masę
krówkową. Gotujemy na wolnym ogniu dynamicznie mieszając. Kiedy masa będzie gładka i jednorodna zestawiamy garnek z kuchenki, dodajemy
żelatynę, ponownie mieszamy. Zawartość rondla rozlewamy do miseczek, odstawiamy do ostudzenia. Chłodny krem wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem posypujemy wiórkami kokosowymi.