Wykonanie
Składnikiok. 0,5 kg
truskawek1
serek homogenizowany waniliowy (400g)2 łyżki
żelatyny1/3 szklanki
mleka3 łyżki
wiórków kokosowych1 kieliszek
MalibuSposób przygotowania2 foremki o średnicy 13 cm lub szerokie pucharki wyłożyć folią spożywczą, a następnie
truskawkami.
Mleko podgrzać i rozpuścić w nim 1 łyżkę
żelatyny. Wystudzić.
Serek homogenizowany zmiksować z
żelatyną. Dodać wiórki i
Malibu, wymieszać. Przelać do foremek. Wstawić do lodówki.Resztę
truskawek zmiksować (kilka odłożyć do dekoracji), zagotować, dodać łyżkę
żelatyny, dokładnie wymieszać i wystudzić. Kiedy serniczki lekko stężeją, zalać je zimnym musem i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Przed podaniem serniczek wyłożyć na talerz, zdjąć folię, udekorować wiórkami, tryskawkami i listkami
mięty. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL