Wykonanie
Składniki:dwie
galaretki - smak dowolny,puszka
mleka skondensowanego słodzonego (533g),4 łyżeczki
żelatyny.Przygotowanie:
Galaretki przygotować zgodnie z instrukcją jaka jest na opakowaniu. Najlepiej wybrać takie naczynia by miały równe dno. Gdy stężeje pokroić mniej więcej w kostkę i wyłożyć do formy, w której deser będzie przygotowywany. Jeżeli jest to forma silikonowa, położyć ją na desce do krojenia - łatwiej będzie ją przenieść do lodówki. 4 łyżeczki
żelatyny rozpuścić w szklance gorącej
wody (250ml) i ostudzić. Następnie zmiksować razem z
mlekiem skondensowanym i zalać
galaretki. Włożyć do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc. By wyjąć deser z formy należy obkroić boki i odwrócić do góry mając już duży talerz, bądź deskę pod
spodem ( jeżeli w jakimś miejscu jest mocniej przyklejony do formy, delikatnie pomóc nożem - ale ogólnie powinni się ładnie odkleić).
Smacznego!!!