ßßß
Składniki:450 ml mleka45 g żelatynygalaretki: cytrynowa, brzoskwiniowa, pomarańczowa, poziomkowa, wiśniowa, z owoców leśnychKażdą galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody i odstawiamy do ostygnięcia.Żelatynę namaczamy w zimnym mleku. Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzewamy ją do momentu rozpuszczenia i studzimy. Jeśli masa mleczna za szybko stężałaby, należy ją umieścić w misce z ciepłą wodą.Dno tortownicy posypujemy wiórkami kokosowymi, a następnie zalewamy je 70 ml masy mlecznej i schładzamy w lodówce. Na tę warstwę wylewamy 200 ml tężejącej galaretki cytrynowej i ponownie schładzamy w lodówce. Na przemian wylewamy masę mleczną i galaretkę. Po wylaniu każdej warstwy torcik schładzamy w lodówce.Smacznego!
