Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sałata 0,5 sztuk
roszponka 0,5 szklanekproscitto 4 plastry
figi 2 sztuk
ser zółty 2 plastry
imbir swieży 1 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek deserowych
oliwa 3 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczoną, osuszona
sałatę i
roszponkę porwać na mniejsze kawałki. Każdy plaster prosciutto przekroić wzdłuż na pół, a
figi pokroić na ćwiartki. Foremka do pierniczków wyciąć z
sera serca. Starty
imbir wymieszać z
octem,
miodem oraz
oliwą. Sosem polać
sałatę,
figi i
szynkę parmeńską, udekorować
serowym sercem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: