ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokarp 100 gramówpomidor 2 sztukcebula 2 sztukpapryka zielona 2 sztukkoncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowychsól według uznaniapapryka słodka w proszku według uznaniaWykonanie:Rybę dokładnie umyć. Odciąć głowę i płetwę ogonową (nie wyrzucać). Mięso karpia podzielić na filety (ości też nie wyrzucać) i pokroić w dość dużą kostkę, posolić.Obraną cebulę pokroić w prążki. Paprykę i pomidory oczyścić, umyć i pociąć na kawałki.Do garnka wlać 5 szklanek wody i dobrze posolić. Włożyć głowę, ogon i ości ryby oraz cebulę, paprykę i pomidory. Gotować 30 minut na małym ogniu.Wywar przecedzić, wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić solą i papryką . Wrzucić pokrojoną rybę i gotować 20 minut na małym ogniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: betkaData: 2010-12-13a moze to dobre polaczenie? ja mysle ze to moze smakowacAutor: FloressData: 2008-12-19Pomidory tylko z pomidorową mi się kojarzą ;) jeśli chodzi o zupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: