ßßß Cookit - przepis na Karczek po królewsku

Karczek po królewsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
Karczek 4 plastry
pieczarki 30 dekagramów
cebula 1 sztuk
ser żółty 30 dekagramów
majonez według uznania
Pikantny ketchup według uznania
zioła prowansalskie według uznania
Wykonanie:
Karczek należy zbić tłuczkiem. Tak przygotowany smarujemy ketchupem i układamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w półkrążki (można drobniej jeśli ktoś woli). Układamy ja na plastrach karczku. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, układamy na cebuli. Całość posypujemy startym serem. Wierzch smarujemy majonezem, posypujemy ziołami. Pieczemy w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 170 stopni bez przykrycia.
Uwagi:
Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami polanymi sosem, który się utworzy podczas pieczenia oraz z surówką.
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: anna11
Data: 2011-05-25
super wszystkim smakuje.
Autor: anna11
Data: 2011-05-25
super wszystkim smakuje.
Autor: agus30
Data: 2009-11-19
Robiłam ten karczek nie raz.Jest niesamowity,przysłowiowe niebo w gębie,pomijając fakt że dość kaloryczne to danie.Mi najlepiej smakuje z ryżem na sypko polanym sosikiem.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7063/Karczek-po-krolewsku