Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość CzegoKarczek 4 plastry
pieczarki 30 dekagramów
cebula 1 sztuk
ser żółty 30 dekagramów
majonez według uznaniaPikantny
ketchup według uznania
zioła prowansalskie według uznaniaWykonanie:Karczek należy zbić tłuczkiem. Tak przygotowany smarujemy
ketchupem i układamy do naczynia żaroodpornego.
Cebulę kroimy w półkrążki (można drobniej jeśli ktoś woli). Układamy ja na plastrach karczku.
Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, układamy na
cebuli. Całość posypujemy
startym serem. Wierzch smarujemy
majonezem, posypujemy
ziołami. Pieczemy w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 170 stopni bez przykrycia.Uwagi:Najlepiej smakuje z pieczonymi
ziemniakami polanymi sosem, który się utworzy podczas pieczenia oraz z surówką.Autor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: anna11Data: 2011-05-25super wszystkim smakuje.Autor: anna11Data: 2011-05-25super wszystkim smakuje.Autor: agus30Data: 2009-11-19Robiłam ten karczek nie raz.Jest niesamowity,przysłowiowe niebo w gębie,pomijając fakt że dość kaloryczne to danie.Mi najlepiej smakuje z
ryżem na sypko polanym sosikiem.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: