Wykonanie
Piersi kurczaka z piekarnika, przykryte
pieczarkami,
majonezem,
keczupem i
serem żółtym, to danie szybkie i proste.
Kurczak pod pierzynką pozostaje soczysty, nie trzeba go też przyprawiać -
majonez i
keczup w pierzynce wystarczą.SKŁADNIKI:2
piersi z kurczaka (podwójne)10-15 dag
pieczarek1/2
cebulikilka łyżek
majonezukeczup20 dag tartego
żółtego seraPiersi z kurczaka umyć, pokroić na kotlety, ułożyć na brytfannie.
Pieczarki pokroić w plasterki,
cebulę w kostkę i obsmażyć. Na każdym kotlecie kłaść porcję
pieczarek, łyżkę
majonezu i
keczup. Całość posypać tartym
serem. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni C przez 20-25 minut. Podawać z
makaronem,
ryżem lub frytkami i surówką.