ßßß Cookit - przepis na Kanapki z tatarem

Kanapki z tatarem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kromki pełnoziarnistego chleba razowego 10 sztuk
surowa polędwica wołowa 40 gramów
jajka przepiórcze 10 sztuk
margaryna 125 gramów
cebula 1 sztuk
ogórki konserwowe 1 puszka
oliwa 2 łyżek stołowych
musztarda gruboziarnista 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Ostrym nożem skrobać powierzchnię mięsa. Kolejne warstwy zeskrobanego mięsa zbierać do miski. Dodawać oliwę, dokładnie wymieszać. Margarynę utrzeć z musztardą na jednolitą masę. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę. Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę. Jajka przepiórcze umyć, rozbić i oddzielić żółtka od białek. Białka odrzucić. Żółtka zostawić w skorupkach. Chleb posmarować masą z margaryny i musztardy. Na każdą kromkę położyć warstwę tatara grubości l cm w taki sposób, żeby na brzegu kanapki z każde) strony zostawić wolny pasek szerokości l cm. Dwa przeciwległe rogi kanapki przybrać kaparami, dwa pozostałe posiekanymi ogórkami. Pomiędzy nimi na brzegach kanapki ułożyć posiekaną cebulę. We wgłębieniu na środku tatara umieścić żółtko jajeczka przepiórczego.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Najlepsze na świecie!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6005/Kanapki-z-tatarem