ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokromki pełnoziarnistego chleba razowego 10 sztuksurowa polędwica wołowa 40 gramówjajka przepiórcze 10 sztukmargaryna 125 gramówcebula 1 sztukogórki konserwowe 1 puszkaoliwa 2 łyżek stołowychmusztarda gruboziarnista 1 łyżek deserowychWykonanie:Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Ostrym nożem skrobać powierzchnię mięsa. Kolejne warstwy zeskrobanego mięsa zbierać do miski. Dodawać oliwę, dokładnie wymieszać. Margarynę utrzeć z musztardą na jednolitą masę. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę. Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę. Jajka przepiórcze umyć, rozbić i oddzielić żółtka od białek. Białka odrzucić. Żółtka zostawić w skorupkach. Chleb posmarować masą z margaryny i musztardy. Na każdą kromkę położyć warstwę tatara grubości l cm w taki sposób, żeby na brzegu kanapki z każde) strony zostawić wolny pasek szerokości l cm. Dwa przeciwległe rogi kanapki przybrać kaparami, dwa pozostałe posiekanymi ogórkami. Pomiędzy nimi na brzegach kanapki ułożyć posiekaną cebulę. We wgłębieniu na środku tatara umieścić żółtko jajeczka przepiórczego.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Najlepsze na świecie!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: