Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokromki
pełnoziarnistego chleba razowego 10 sztuksurowa
polędwica wołowa 40 gramów
jajka przepiórcze 10 sztuk
margaryna 125 gramów
cebula 1 sztuk
ogórki konserwowe 1 puszka
oliwa 2 łyżek stołowych
musztarda gruboziarnista 1 łyżek deserowychWykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon.
Ostrym nożem skrobać powierzchnię
mięsa. Kolejne warstwy zeskrobanego
mięsa zbierać do miski. Dodawać
oliwę, dokładnie wymieszać.
Margarynę utrzeć z
musztardą na jednolitą masę. Obraną
cebulę pokroić w drobną kostkę.
Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę.
Jajka przepiórcze umyć, rozbić i oddzielić
żółtka od
białek.
Białka odrzucić.
Żółtka zostawić w skorupkach.
Chleb posmarować masą z
margaryny i
musztardy. Na każdą kromkę położyć warstwę tatara grubości l cm w taki sposób, żeby na brzegu kanapki z każde) strony zostawić wolny pasek szerokości l cm. Dwa przeciwległe rogi kanapki przybrać
kaparami, dwa pozostałe posiekanymi
ogórkami. Pomiędzy nimi na brzegach kanapki ułożyć posiekaną
cebulę. We wgłębieniu na środku tatara umieścić
żółtko jajeczka przepiórczego.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Najlepsze na świecie!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: