ßßß Cookit - przepis na Zimna sałatka mięsna

Zimna sałatka mięsna

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 300 gramów
szalotka 1 sztuk
suchary z pszennej mąki 60 gramów
ocet winny czerwony 1 łyżek stołowych
filet z sardeli 6 sztuk
kapar 2 łyżek stołowych
estragon liść 1 łyżek deserowych
oliwa z oliwek 6 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz mielony według uznania
Wykonanie:
Na dnie półmiska ułożyć suchary, skropić je octem i oliwą, a następnie ułożyć na nich plastry gotowanej wołowiny i filety sardeli. Połączyć kapary z estragonem, cebulką, solą, pieprzem i oliwą. Tak przygotowanym sosem polać mięso i wstawić na godzinę do lodówki. Sałatkę podawać schłodzoną.
Uwagi:
Pokrojona w cienkie plastry gotowana wołowina, drobno pokrojona szalotka, wymoczone filety z sardeli, drobno posiekane kapary, drobno posiekane liście estragonu, oliwa z oliwek extravergine
Potrawy z Mięsa
Potrawy z Ryb
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1894/Zimna-salatka-miesna