Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 300 gramów
szalotka 1 sztuksuchary z
pszennej mąki 60 gramów
ocet winny czerwony 1 łyżek stołowychfilet z
sardeli 6 sztuk
kapar 2 łyżek stołowych
estragon liść 1 łyżek deserowych
oliwa z oliwek 6 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz mielony według uznaniaWykonanie:Na dnie półmiska ułożyć suchary, skropić je
octem i
oliwą, a następnie ułożyć na nich plastry gotowanej
wołowiny i
filety sardeli. Połączyć
kapary z
estragonem,
cebulką,
solą,
pieprzem i
oliwą. Tak przygotowanym sosem polać
mięso i wstawić na godzinę do lodówki.
Sałatkę podawać schłodzoną.Uwagi:Pokrojona w cienkie plastry gotowana
wołowina, drobno pokrojona
szalotka, wymoczone filety z
sardeli, drobno posiekane
kapary, drobno posiekane liście
estragonu,
oliwa z oliwek extraverginePotrawy z
MięsaPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: