ßßß Cookit - przepis na Deser ryżowo-porzeczkowy

Deser ryżowo-porzeczkowy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
galaretka malinowa 1 sztuk
porzeczki 200 gramów
cukier 2 łyżek stołowych
ryż, woreczek 1 sztuk
śmietana kremówka 1 szklanek
Wykonanie:
Oczyszczone porzeczki zmiksować z cukrem. Ryż ugotować. Galaretkę rozprowadzić w 1 szklance gorącej wody, połączyć z ryżem i musem porzeczkowym. Śmietanę ubić, 4 łyżki odłożyć do dekoracji, a resztę połączyć z tężejącym deserem. Przełożyć do pucharków i schłodzić w lodówce ok.45 minut. Przed podaniem udekorować śmietaną i owocami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4563/Deser-ryzowo-porzeczkowy