Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
morela suszona 3 sztuk
jabłko 1 sztuk
imbir według uznania
mąka kukurydziana 3 łyżek stołowychWykonanie:
Morele ugotować w wodzie, dodając skórkę
owocu cytrusowego i szczyptę
soli morskiej, co wzmacnia słodki smak. Można dodać też soku
imbirowego. Gdy
morele są miękkie, dodać pokrojone
jabłko i dalej gotować, aż
jabłko zmięknie. Jako zagęstnika można użyć
mąki kukurydzianej lub
kuzu. Do gotowanych
owoców wlać zawiesinę
mąki w zimnej wodzie i wymieszać. Gotować 1-2 minuty, aż płyn stanie się szklisty. Do małych salaterek lub jednej dużej rozłożyć
owoce, zalać płynem i odstawić do zestalenia się.Uwagi:Używamy korzeń
imbiru.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: