Wykonanie
Placki a' la racuchy w wersji wegańskiej i do tego dietetycznej? Ależ proszę bardzo! Są lekkie, nietuczące i bardzo smaczne. Przygotujcie sobie patelnię teflonową do beztłuszczowego smażenia i przygotujcie sobie świetny deser z
jabłek :)
Składniki:2 soczyste
jabłka,4 łyżki
mąki owsianej,garść
żurawiny,1 łyżeczka
syropu z agawy,1 łyżeczka
oleju,1/4 łyżeczki mielonego
imbiru,szczypta mielonej
gałki muszkatołowej,
Przygotowanie:
Jabłka umyć i zetrzeć na tarce.Przełożyć do miski i wymieszać z pozostałymi składnikami.Rozgrzać patelnię teflonową na średnim ogniu - patelnia nie może być zbyt gorąca, bo placuszki się spalą.Nakładać placki łyżką na patelnię i smażyć z obu stron, aż będą złote.
Smacznego!