Wykonanie

Kilka lat zajęło mi zrozumienie tego, jak ważne jest nie tylko to ILE JEMY, ale CO JEMY.A Tobie?W moich tekstach i przepisach odnajdziecie fakty, które argumentują wyższość
ksylitolu nad
cukrem buraczanym i trzcinowym, zmielonych
płatków owsianych i roślin strączkowych nad białą
mąką,
jogurtu naturalnego nad
śmietaną i
majonezem.Podaję Wam nie tylko fakty, ale też sposoby jak użyć w kuchni zamiennikówaby nie tracić przyjemności jedzenia.To jak misja dla mnie.Ja już nie potrafię inaczej gotować.

Nie musimy odmawiać sobie jedzenia chcąc schudnąć - musimy je dobrze wybierać.Absolutnie nie trzeba być głodnym odchudzając się! TO MIT.Jedzenie jest po to, aby żyło nam się dobrze.Wystarczy myśleć co się je i dokonać wyboru.

Wiele osób odmawia sobie słodkości na diecie.Dziś powtórzę Wam kolejny raz niezaprzeczalne fakty:1. Nie potrzeba
białego cukru do pieczenia ciasta2. Nie potrzebny jest ŻADEN tłuszcz do pieczenia ciasta3. Nie potrzeba białej
mąki do pieczenia ciasta5. Ciasto może być zdroweZachodnia dieta i przetwórstwo spożywcze, choć często zaspokaja potrzeby naszego podniebienia, pozbawia naszą żywność wielu cennych pierwiastków, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Biały cukier dodaje organizmowi energii i poprawia nastrój tylko na chwilę.
Cukier nie zawiera naturalnych pierwiastków odżywczych, dlatego po jego spożyciu organizm zużywa ich zapasy i to z tego tajemniczego powodu krótkotrwały początkowy efekt zwiększenia energii, jest szybko zastępowany spadkiem samopoczucia. Organizm reaguje na
cukier wypuszczeniem insuliny, a ta z kolei redukuje poziom
cukru we
krwi.Sposobów na pozbycie się z kuchni
białego cukru, szukałam po raz pierwszy, chcąc po prostu schudnąć. Zapoznanie się z poradnikiem „Słodkie ciasta i desery na diecie” i przeczytanie go, zajmie Ci kilkanaście minut (to krótko), a zdobędziesz bardzo cenną wiedzę, do której ja dochodziłam latami.W I
serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.W poradniku „Moja Kuchnia bez
mąki i glutenu” jest to gluten.

W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to
cukier.Komentowany poniżej przepis, którego zdjęcia widzisz, znalazł się właśnie w tym poradniku, który serdecznie polecam.Ciasto ze zdjęcia to:Dzieląc ciasto na 8 wielkich kawałków, jeden ma niecałe 300 kcal.


Ciasto jest bardzo aromatyczne, wyraźnie
imbirowe, miękkie, "mięsiste", sycące.Jeden kawałek to porządne śniadanie!Polewa idealnie uzupełnia słodki smak, a
płatki róży dodają mu elegancji - te, którymi posypałam ciasto z wierzchu. Bo te w cieście utworzyły jedynie cieniutką, falistą linię, nadając mu ładny wygląd :)

Wierzę w to, że każdy chętnie spróbuje takiego ciasta, bo jest nie tylko smaczne, ale również dlatego, że jest naprawdę zdrowe :)Zapraszam po więcej przepisów!