ßßß Cookit - przepis na Sernik migdałowy

Sernik migdałowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ser śmietankowy 1200 gramów
budyń migdałowy 2 sztuk
jajko 5 sztuk
cukier 1.5 szklanek
migdały 50 gramów
płatki migdałowe 30 gramów
sok cytrynowy 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Twaróg dać do miski, wsypać budynie w proszku oraz cukier, wbić całe jajka, wlać sok z cytryny. Całość utrzeć mikserem na jednolitą puszystą masę. Sparzone i wyłuskane migdały, pokroić i wsypać do masy serowej, wymieszać. Przygotowaną masę przełożyć do dużej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. piec ok.60 minut w 180 stopniach. Zimny sernik posypać zrumienionymi na patelni migdałami i cukrem pudrem.
Uwagi:
Jeśli wierzch zbytnio się zrumieni, można w trakcie pieczenia przykryć go papierem pergaminowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3457/Sernik-migdalowy