Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ser śmietankowy 1200 gramów
budyń migdałowy 2 sztuk
jajko 5 sztuk
cukier 1.5 szklanek
migdały 50 gramów
płatki migdałowe 30 gramów
sok cytrynowy 2 łyżek stołowychWykonanie:
Twaróg dać do miski, wsypać budynie w proszku oraz
cukier, wbić całe
jajka, wlać
sok z cytryny. Całość utrzeć mikserem na jednolitą puszystą masę. Sparzone i wyłuskane
migdały, pokroić i wsypać do masy serowej, wymieszać. Przygotowaną masę przełożyć do dużej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. piec ok.60 minut w 180 stopniach. Zimny sernik posypać zrumienionymi na patelni
migdałami i
cukrem pudrem.Uwagi:Jeśli wierzch zbytnio się zrumieni, można w trakcie pieczenia przykryć go papierem pergaminowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: