ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoser śmietankowy 1200 gramówbudyń migdałowy 2 sztukjajko 5 sztukcukier 1.5 szklanekmigdały 50 gramówpłatki migdałowe 30 gramówsok cytrynowy 2 łyżek stołowychWykonanie:Twaróg dać do miski, wsypać budynie w proszku oraz cukier, wbić całe jajka, wlać sok z cytryny. Całość utrzeć mikserem na jednolitą puszystą masę. Sparzone i wyłuskane migdały, pokroić i wsypać do masy serowej, wymieszać. Przygotowaną masę przełożyć do dużej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. piec ok.60 minut w 180 stopniach. Zimny sernik posypać zrumienionymi na patelni migdałami i cukrem pudrem.Uwagi:Jeśli wierzch zbytnio się zrumieni, można w trakcie pieczenia przykryć go papierem pergaminowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: