Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 60 dekagramówtłuszcz według uznania
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
cebula 3 sztuk
grzyby suszone 6 sztuk
chleb żytni razowy 10 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso pociąć w poprzek włókien na kawałki, każdy rozbić. Podsmażyć na patelni oczyszczoną i pokrojoną
cebulę, zmieszać ją z pokrojonymi na grube paski
grzybami. Na rozbite plastry
mięsa kłaść pokrojony w kostkę
chleb razowy, na to
cebulę z
grzybami, zwinąć. Oprószyć zraziki
solą i
mąką, obrumienić na tłuszczu w szybkowarze i zalać
wywarem z
grzybów. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15-20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić sos
śmietaną i
pieprzem.Uwagi:
grzyby suszone uprzednio ugotowanychPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: