ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegobita śmietana według uznaniaCynamon według uznaniajabłka 75 dekagramówsól według uznaniażółtka 2 sztukcukier 20 dekagramówmasło 12 dekagramówmąka 20 dekagramówWykonanie:Z przesianej maki,schłodzonego masła,10 dag cukru,żółtek i soli zagnieść kruche ciasto.Sformować kulę,owinąć w folię,włożyć na pół godziny do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkować na prostokąt grubości 5mm,wyłożyć na blachę do pieczenia.Nakłuć widelcem,aby ciasto nie popękało w czasie pieczenia.Piec 15 minut w temp.200st.CNA NADZIENIE:Jabłka obrać,wyjąć gniazda nasienne,pokroić i przesmażyć z resztą cukru,odparować.Wyłożyć na podpieczone ciasto,piec ok.20 minut w temp.180 st.CGorące ciasto posypać cukrem cynamonowym lub cynamonem.Uwagi:Cukier cynamonowy lub cynamon do posypania.Autor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocKomentarze:Autor: neta_1904Data: 2009-04-09łał. wygląda bardzo pysznie. Chyba zrobię ją na święta.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: