Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
masło 130 gramów
gorzka czekolada 130 gramów
cukier 150 gramów
jajka 2 sztuk
mąka 75 gramów
cukier waniliowy według uznaniaWykonanie:Roztopić
masło z
czekoladą, do momentu połączenia. Przestudzić.
Jajka ubić z
cukrem i
cukrem waniliowym, wymieszać z masą
czekoladową. Na końcu wymieszać delikatnie z
mąką.Formę o
boku około 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto.Piec w temperaturze 180ºC przez około 15-25 minut w zależności od piekarnika.Uwagi:Ciasto jest \\\"płaskie\\\", to jego urok, nie wada :-)Autor: IzkaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-27pychaaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: