Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kasza jagielna 0.75 szklanek
kostki rosołowe 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
śmietana 0.50 szklanekposiekany
koperek 3 łyżek stołowych
sól 1 szczyptaWykonanie:
Kaszę sparzyć , odcedzić , zalać 3-4 szklanki
wody, dodać połowę
masła , osolić , gotować ok.35min.Resztę
masła zatopić , zeszklić na nim posiekaną
cebulę, wymieszać z koncentratem , chwilę dusić , przełożyć do garnka z zupą .Zupę doprawić kostkami rosołowymi , zagotować , wlać
śmietanę, posypać
koperkiem.Autor: amuletZobacz inne przepisy użykownika!ZupyKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: