ßßß Cookit - przepis na Zupa z kaszy jagielnej i pomidorów

Zupa z kaszy jagielnej i pomidorów

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kasza jagielna 0.75 szklanek
kostki rosołowe 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
śmietana 0.50 szklanek
posiekany koperek 3 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
Wykonanie:
Kaszę sparzyć , odcedzić , zalać 3-4 szklanki wody, dodać połowę masła , osolić , gotować ok.35min.
Resztę masła zatopić , zeszklić na nim posiekaną cebulę, wymieszać z koncentratem , chwilę dusić , przełożyć do garnka z zupą .Zupę doprawić kostkami rosołowymi , zagotować , wlać śmietanę, posypać koperkiem.
Autor: amulet
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Pycha!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6104/Zupa-z-kaszy-jagielnej-i-pomidorow