ßßß Cookit - przepis na Sałatka z miodowymi marchewkami - dodatek do mięs

Sałatka z miodowymi marchewkami - dodatek do mięs

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
marchewka 3 sztuk
miód 2 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
cykoria 1 sztuk
rukola 200 gramów
orzeszki pini 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
Wykonanie:
Oczyszczone marchewki pokroić na cienkie plasterki. Blanszować je we wrzącej wodzie 2 minuty, odcedzić.
W rondlu podgrzewać wymieszana oliwę z miodem i sokiem z polowy cytryny. Dodać marchewki i gotować na małym ogniu 5 minut.
Oczyszczoną rukole i cykorie wymieszać, dodać marchewkę wraz z miodowym sosem. Posypać orzeszkami piniowymi. Od razu podawać jako dodatek do mięs.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9632/Salatka-z-miodowymi-marchewkami---dodatek-do-mies