ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarchewka 3 sztukmiód 2 łyżek stołowycholiwa 4 łyżek stołowychcykoria 1 sztukrukola 200 gramóworzeszki pini 2 łyżek stołowychsok z cytryny 0,5 sztukWykonanie:Oczyszczone marchewki pokroić na cienkie plasterki. Blanszować je we wrzącej wodzie 2 minuty, odcedzić.W rondlu podgrzewać wymieszana oliwę z miodem i sokiem z polowy cytryny. Dodać marchewki i gotować na małym ogniu 5 minut.Oczyszczoną rukole i cykorie wymieszać, dodać marchewkę wraz z miodowym sosem. Posypać orzeszkami piniowymi. Od razu podawać jako dodatek do mięs.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: