ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocykoria kolorowa 2 sztuksok z cytryny 1 sztukfigi 2 sztukrukola 0,5 szklanekpłatki migdałowe 1 łyżek stołowychocet 1 łyżek stołowychmiód 1 łyżek deserowycholiwa 2 łyżek stołowychWykonanie:Z umytej cykorii usunąć wierzchnie liście i przekroić na pół, skropić sokiem z cytryny. Cykorie upiec z obu stron na rozgrzanym grillu (ok. 5 minut). Umyte figi pokroić na ćwiartki. Rukolę oczyścić i osuszyć. Na suchej patelni lekko uprażyć płatki migdałowe. Ocet wymieszać z miodem i oliwą. Na talerzach rozłożyć rukole, na niej ciepłe połówki cykorii i figi, polać sosem i posypać płatkami migdałowymi.Uwagi:Rukolę można zastąpić inna sałatą, a całość można posypać tartym parmezanem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: