Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokulki
mozzarelli 2 sztuk
arbuz 500 gramów
bazylia, pęczek 1 sztuklistki
sałaty według uznania
cukier 0,5 szklanek
cytryna 2 sztuk
woda 0,5 szklanekWykonanie:Z
wody,
cukru i
soku z cytryn ugotować
syrop. Dodać do niego łodygi
bazylii i razem gotować. Po 20 minutach wyjąć łodygi i schłodzić
wywar. Listki
bazylii pokroić w wąskie paski i dodać do ostudzonego
wywaru, wymieszać i włożyć do zamrażarki. Podczas mrożenia co 15 minut mieszać, by nie powstała bryła
lodu. Z zamrażalnika wyjąć
sorbet. Uformować z niego kulę. Na talerzu rozłożyć listki
sałaty i położyć na nich
sorbet, obok rozłożyć plastry
mozzarelli i
arbuza. Roztapiający się
sorbet jest smacznym sosem do tej lekkiej przekąski.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: