ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka z ziemniaków i ryby

Zapiekanka z ziemniaków i ryby

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z łososia (bez skóry)400 gramów
ziemniaki 800 gramów
mleko 300 mililitrów
jajka 4 sztuk
masło 0,5 kostek
koperek 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ostudzone obrać i pokroić na plasterki. Filet przekroić wzdłuż na połowę 8i na ukośne plasterki grubości pół centymetra. Formę do zapiekania wysmarować masłem i układać w niej warstwami ziemniaki (lekko soląc) i łososia. Ostatnią warstwą powinny być ziemniaki. Rozkłócone z mlekiem jajka, doprawić solą oraz pieprzem i polać potrawę. Piec 35 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po wyłączeniu zostawić zapiekankę jeszcze na 10 min w piekarniku. Roztopione masło wymieszać z posiekanym koperkiem i podawać oddzielnie w sosjerce.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7444/Zapiekanka-z-ziemniakow-i-ryby