Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
łososia (bez skóry)400 gramów
ziemniaki 800 gramów
mleko 300 mililitrów
jajka 4 sztuk
masło 0,5 kostek
koperek 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ostudzone obrać i pokroić na plasterki. Filet przekroić wzdłuż na połowę 8i na ukośne plasterki grubości pół centymetra. Formę do zapiekania wysmarować
masłem i układać w niej warstwami
ziemniaki (lekko soląc) i
łososia. Ostatnią warstwą powinny być
ziemniaki. Rozkłócone z
mlekiem jajka, doprawić
solą oraz
pieprzem i polać potrawę. Piec 35 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po wyłączeniu zostawić zapiekankę jeszcze na 10 min w piekarniku. Roztopione
masło wymieszać z posiekanym
koperkiem i podawać oddzielnie w sosjerce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: