Wykonanie
Ostatnio przerzuciłam się ze zwykłych
ziemniaków z
wody właśnie na puree:) I przyznać muszę, że lepiej mi smakują
ziemniaki w tej wersji. Danie
banalne do przygotowania , a ma w sobie to coś. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, to
pora najwyższa:D

Składniki:1 kg
ziemniaków1 szklanka
mleka1/4 kostki
masłasólpieprzkoperek lub
pietruszkaWykonanie:
Ziemniaki, obieram, myje pod bieżącą
wodą i wstawiam na gaz. Gotuje do miękkości w wodzie z dodatkiem
soli. Odcedzam, wrzucam
masło i tłukę na miazgę. Można użyć blendera. Dolewam przegotowane i wystudzone
mleko i mieszam. Jeżeli masa jest zbyt gęsta dolewam jeszcze
mleka. Moje
ziemniaki miały konsystencję kremu do ciasta:P Doprawiam
solą i
pieprzem, nakładam na talerz i posypuję
koperkiem. Ot i całą filozofia.

SMACZNEGO!