Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
matiasy 6 sztuk
miód 2,5 łyżek stołowych
cebula 3 sztuk
ocet winny 2 łyżek stołowych
olej 0,5 szklanek
koncentrat pomidorowy 2,5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wypłukane płary
matiasów pokroić na mniejsze kawałki (zbyt słone wymoczyć - 3h w zimnej wodzie).Sos: oczyszczoną
cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni na rozgrzanym
oleju. Dodać
miód, koncentrat,
ocet, mieszając, doprawić do smaku
pieprzem oraz
solą. Odstawić do wystygnięcia.W salaterce układać warstwami sos i
śledzie. Przykryć i wstawić na 1-2 dni do lodówki. Podawać z
pieczywa.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: