ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomatiasy 6 sztukmiód 2,5 łyżek stołowychcebula 3 sztukocet winny 2 łyżek stołowycholej 0,5 szklanekkoncentrat pomidorowy 2,5 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wypłukane płary matiasów pokroić na mniejsze kawałki (zbyt słone wymoczyć - 3h w zimnej wodzie).Sos: oczyszczoną cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Dodać miód, koncentrat, ocet, mieszając, doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Odstawić do wystygnięcia.W salaterce układać warstwami sos i śledzie. Przykryć i wstawić na 1-2 dni do lodówki. Podawać z pieczywa.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: