ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoschab bez kości 1 kilogramówsok z cytryny według uznaniarozmaryn 4 gałązkiwątróbki drobiowe 200 gramówmasło 2 łyżek stołowychbułka tarta 2 łyżek stołowychjajka 1 sztukczosnek 2 ząbkioliwa 4 łyżek stołowychwino biale 0,75 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso lekko zbić, natrzeć solą oraz pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Pokrojona wątróbkę podsmażyć na maśle, dodać bułkę i igiełki rozmarynu oderwane z 1 gałązki, wbić jajko i wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Chwilę smażyć i przestudzić. Masę rozsmarować na mięsie. Mięso zwinąć i obwiązać nicią. Posmarować łyżką oliwy. Ułożyć na blasze posmarowanej resztą oliwy. Piec ok. 60 minut, polewając winem, a potem wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia na mięsie ułożyć resztę rozmarynu (potem udekorować nimi półmisek).Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: