ßßß Cookit - przepis na Schab z rozmarynem

Schab z rozmarynem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
schab bez kości 1 kilogramów
sok z cytryny według uznania
rozmaryn 4 gałązki
wątróbki drobiowe 200 gramów
masło 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżek stołowych
wino biale 0,75 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso lekko zbić, natrzeć solą oraz pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Pokrojona wątróbkę podsmażyć na maśle, dodać bułkę i igiełki rozmarynu oderwane z 1 gałązki, wbić jajko i wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Chwilę smażyć i przestudzić. Masę rozsmarować na mięsie. Mięso zwinąć i obwiązać nicią. Posmarować łyżką oliwy. Ułożyć na blasze posmarowanej resztą oliwy. Piec ok. 60 minut, polewając winem, a potem wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia na mięsie ułożyć resztę rozmarynu (potem udekorować nimi półmisek).
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10359/Schab-z-rozmarynem