Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 75 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
schab bez kosci 800 gramów
śliwki suszone 150 gramów
natka pietruszki według uznaniatłuszcz 40 gramów
sól według uznania
mąka 100 gramówWykonanie:
Śliwki umyć i namoczyć.
Mięso opłukać, osuszyć, oprószyć
solą i
mąka. Obsmażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć na brytfannę, dodać tłuszcz ze smażenia i podlać 4 łyżkami
wody. Piec w piekarniku ok. 60 minut, często polewając tworzącym się sosem. gdy
schab będzie na pół miękki włożyć
śliwki. Piec je razem z
mięsem, skrapiając
wodą. Gdy
mięso będzie całkowicie miękkie, wyjąć je. Pokroić w cienkie plastry, ułożyć na półmisku, przybrać
śliwkami i
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: