ßßß Cookit - przepis na Schab pieczony z suszonymi śliwkami

Schab pieczony z suszonymi śliwkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 75 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
schab bez kosci 800 gramów
śliwki suszone 150 gramów
natka pietruszki według uznania
tłuszcz 40 gramów
sól według uznania
mąka 100 gramów
Wykonanie:
Śliwki umyć i namoczyć. Mięso opłukać, osuszyć, oprószyć solą i mąka. Obsmażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć na brytfannę, dodać tłuszcz ze smażenia i podlać 4 łyżkami wody. Piec w piekarniku ok. 60 minut, często polewając tworzącym się sosem. gdy schab będzie na pół miękki włożyć śliwki. Piec je razem z mięsem, skrapiając wodą. Gdy mięso będzie całkowicie miękkie, wyjąć je. Pokroić w cienkie plastry, ułożyć na półmisku, przybrać śliwkami i natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4617/Schab-pieczony-z-suszonymi-sliwkami