ßßß Cookit - przepis na Śledzie po kaszubsku II

Śledzie po kaszubsku II

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
filet ze śledzia 5 sztuk
cebula 3 sztuk
olej według uznania
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
rodzynki 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Filety śledziowe namoczyć. Cebulę obrać i pokroić w cienkie półplasterki, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać koncentrat pomidorowy i jedną łyżkę wody. Mieszając chwilę podgrzewać. Dodać rodzynki, posolić i posypać pieprzem. Śledzie pokroić na kawałki. W słoiku układać na przemian warstwę śledzi i warstwę lekko przestudzonej pomidorowej zalewy. Gdy cebula ostygnie zamknąć słoik i wstawić do lodówki. Podawać najlepiej po 2 dniach.
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: aleksandrakulas
Data: 2011-07-05
Śledzie są pyszne polecam.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2031/Sledzie-po-kaszubsku-II