Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
filet ze śledzia 5 sztuk
cebula 3 sztuk
olej według uznania
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
rodzynki 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Filety śledziowe namoczyć.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie półplasterki, zeszklić na rozgrzanym
oleju. Dodać
koncentrat pomidorowy i jedną łyżkę
wody. Mieszając chwilę podgrzewać. Dodać
rodzynki, posolić i posypać
pieprzem.
Śledzie pokroić na kawałki. W słoiku układać na przemian warstwę
śledzi i warstwę lekko przestudzonej pomidorowej zalewy. Gdy
cebula ostygnie zamknąć słoik i wstawić do lodówki. Podawać najlepiej po 2 dniach.Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z RybKomentarze:Autor: aleksandrakulasData: 2011-07-05
Śledzie są pyszne polecam.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: