Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 200 gramów
mąka ziemniaczana 150 gramów
margaryna 1 kostek
morele suszone 250 gramów
jajka 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowychWykonanie:Opłukane, osuszone
morele pokroić w paski.
Margarynę starannie utrzeć z połową
cukru, ucierając, wbijać po jednym
żółtku, porcjami dodawać
mąki wymieszane z proszkiem oraz pokrojone
morele i wymieszać. Dodać pianę ubitą z resztą
cukru i delikatnie połączyć, łyżką, z resztą ciasta. Przełożyć ciasto do podłużnej, wąskiej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać powierzchnię. Piec ok. 50 min w 200 stopniach.Uwagi:
Margarynę można zastąpić
masłem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: