ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 200 gramówmąka ziemniaczana 150 gramówmargaryna 1 kostekmorele suszone 250 gramówjajka 5 sztukproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychWykonanie:Opłukane, osuszone morele pokroić w paski. Margarynę starannie utrzeć z połową cukru, ucierając, wbijać po jednym żółtku, porcjami dodawać mąki wymieszane z proszkiem oraz pokrojone morele i wymieszać. Dodać pianę ubitą z resztą cukru i delikatnie połączyć, łyżką, z resztą ciasta. Przełożyć ciasto do podłużnej, wąskiej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać powierzchnię. Piec ok. 50 min w 200 stopniach.Uwagi:Margarynę można zastąpić masłem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: