Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 1 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
mąka pszenna 2 szklanek
margaryna 1 kostek
owoce według uznaniaWykonanie:Kostkę
margaryny rozpuszczamy w rondelku, schładzamy. 4
białka ubijamy na sztywną pianę,
potem dodajemy szklankę
cukru, dalej ubijamy. Następnie dodajemy
żółtka, proszek do piecz.,
mąkę na koniec rozpuszczoną
margarynę . Ciasto wylewamy na blaszkę , na wierzch sypiemy
owoce, wg uznania, najlepiej by pokryły całą powierzchnię ciasta. Mogą to być nie tylko
jeżyny, ale każde
owoce sezonowe. Pieczemy około 35-40 minut. Po ostygnięciu ciasto posypujemy
cukrem pudrem.Autor: czarna_hankaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: