Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoshiitake 40 dekagramów
masło 0.33 kostek
czosnek 4 ząbki
orzechy laskowe 0.5 szklanek
ser Neufchatel 30 dekagramów
tymianek 0.5 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
pieprz 0.5 łyżek deserowych
sherry 4 łyżek stołowych
natka pietruszki 4 łyżek stołowychWykonanie:Na patelni roztopić
masło. Na nim podsmażać ok. 5 min.
grzyby wraz z
czosnkiem. Dodać
tymianek,
pieprz i
sól. Dodać drobno posiekana
pietruszkę i
orzechy laskowe. Dodać
ser i mieszać aż do roztopienia. Dodać
sherry i mieszając podgrzewać jeszcze chwileczkę. Podawać schłodzone.Uwagi:duże
grzyby shiitake pocięte w paski,
orzechy laskowe opieczone,
ser Neufchatel lub inny typu
brie lub camamber,
natka pietruszki posiekanaPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: