Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pędy bambusa pokrojone w cieńkie paski 10 dekagramów
marchewka 1 sztukzielona
pietruszka według uznaniaświeży
ogórek 10 dekagramówrosół 3 szklanek
filet z ryby 10 dekagramów
olej sojowy 1 łyżek stołowychbiałe
wytrawne wino 3 łyżek stołowych
przyprawa chińska 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:
Pędy bambusa,
marchew i nie obrany
ogórek pokroić na drobne kawałki.
Pietruszkę opłukać i drobno posiekać. Wlać rosół z przyprawami, zagotować dodać
pędy bambusa,
marchew,
ogórek i gotować na średnim ogniu ok. 10 minut. Pod koniec dodać kawałki
ryby i gotować 3 minuty. Następnie wlać
wino i odrobinę
oleju, dodać
sól do smaku. Podawać zaraz po przyrządzeniu, posypując zieloną
pietruszką.Uwagi:
Filety z ryby:
Karp,
Sandacz itp.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: