ßßß Cookit - przepis na Zupa rybna z pędami bambusa

Zupa rybna z pędami bambusa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
pędy bambusa pokrojone w cieńkie paski 10 dekagramów
marchewka 1 sztuk
zielona pietruszka według uznania
świeży ogórek 10 dekagramów
rosół 3 szklanek
filet z ryby 10 dekagramów
olej sojowy 1 łyżek stołowych
białe wytrawne wino 3 łyżek stołowych
przyprawa chińska 1 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Pędy bambusa, marchew i nie obrany ogórek pokroić na drobne kawałki. Pietruszkę opłukać i drobno posiekać. Wlać rosół z przyprawami, zagotować dodać pędy bambusa, marchew, ogórek i gotować na średnim ogniu ok. 10 minut. Pod koniec dodać kawałki ryby i gotować 3 minuty. Następnie wlać wino i odrobinę oleju, dodać sól do smaku. Podawać zaraz po przyrządzeniu, posypując zieloną pietruszką.
Uwagi:
Filety z ryby:
Karp, Sandacz itp.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5398/Zupa-rybna-z-pedami-bambusa