ßßß Cookit - przepis na Terrina ze szparagami

Terrina ze szparagami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
szparagi 600 gramów
żelatyna 3 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
śmietana 200 gramów
natka pietruszki 1 pęczek
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
pomidory 2 sztuk
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone szparagi pokroić na kawałki. Gotować 15 minut w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimna wodą, odcedzić (główki nie wyrzucać). Żelatynę rozpuścić w pół litra gorącej wody. Oczyszczony czosnek posiekać. Opłukaną, osuszona natkę pietruszki również drobno posiekać. Zmiksować szparagi z natka, śmietaną, czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Doprawić solą oraz pieprzem, wlać żelatynę i wymieszać. Masą napełnić formę wyścielona folią i wstawić do lodówki na 5 godzin. Terrine przełożyć na talerz i pokroić w plastry. Przed podaniem udekorować cząstkami pomidora oraz główkami szparagów.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Francuska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11015/Terrina-ze-szparagami