Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szparagi 600 gramów
żelatyna 3 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
śmietana 200 gramów
natka pietruszki 1 pęczek
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
pomidory 2 sztuk
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
szparagi pokroić na kawałki. Gotować 15 minut w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimna
wodą, odcedzić (główki nie wyrzucać).
Żelatynę rozpuścić w pół litra gorącej
wody. Oczyszczony
czosnek posiekać. Opłukaną, osuszona
natkę pietruszki również drobno posiekać. Zmiksować
szparagi z
natka,
śmietaną,
czosnkiem oraz
sokiem z cytryny. Doprawić
solą oraz
pieprzem, wlać
żelatynę i wymieszać. Masą napełnić formę wyścielona folią i wstawić do lodówki na 5 godzin. Terrine przełożyć na talerz i pokroić w plastry. Przed podaniem udekorować cząstkami
pomidora oraz główkami
szparagów.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: