ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegożelatyna 3 łyżek stołowychkrakersy 200 gramówmasło 50 gramówserek do kanapek 200 gramówricotta 200 gramówkurki 100 gramówBorowiki 100 gramówsezam jasny 1 łyżek deserowychsezam czarny 1 łyżek deserowychszczypiorek 1 łyżek deserowycholiwa 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W 100 ml gorącej wody, mieszając, rozpuścić żelatynę i wystudzić. Pokruszone krakersy wymieszać z masłem. Ciasto rozłożyć równomiernie w kwadratowym wysokim naczyniu o boku 20 cm. Oba rodzaje sera wymieszać, dodać szczypiorek i przestudzoną żelatynę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, podzielić na 2 porcje. Oczyszczone grzyby posiekać. Kurki podsmażyć na łyżce oliwy z czarnym sezamem, a prawdziwki podsmażyć z jasnym. Do jednej porcji sera dodać kurki, wymieszać i przełożyć masę na spód z krakersów. Wstawić do lodówki na 20 minut. Borowiki wymieszać z drugą porcja sera, przełożyć na pierwszą warstwę, wyrównać i wstawić do lodówki na 4 godziny.Uwagi:Szczypiorek można zastąpić posiekaną czerwoną cebulą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: