Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żelatyna 3 łyżek stołowych
krakersy 200 gramów
masło 50 gramów
serek do kanapek 200 gramów
ricotta 200 gramów
kurki 100 gramów
Borowiki 100 gramów
sezam jasny 1 łyżek deserowych
sezam czarny 1 łyżek deserowych
szczypiorek 1 łyżek deserowych
oliwa 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W 100 ml gorącej
wody, mieszając, rozpuścić
żelatynę i wystudzić. Pokruszone
krakersy wymieszać z
masłem. Ciasto rozłożyć równomiernie w kwadratowym wysokim naczyniu o
boku 20 cm. Oba rodzaje
sera wymieszać, dodać
szczypiorek i przestudzoną
żelatynę, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem, podzielić na 2 porcje. Oczyszczone
grzyby posiekać.
Kurki podsmażyć na łyżce
oliwy z czarnym
sezamem, a
prawdziwki podsmażyć z jasnym. Do jednej porcji
sera dodać
kurki, wymieszać i przełożyć masę na spód z
krakersów. Wstawić do lodówki na 20 minut.
Borowiki wymieszać z drugą porcja
sera, przełożyć na pierwszą warstwę, wyrównać i wstawić do lodówki na 4 godziny.Uwagi:
Szczypiorek można zastąpić posiekaną
czerwoną cebulą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: