Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 56(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada gorzka 200 gramów
czekolada biała 300 gramów
laska wanilii 0,5 sztuk
miód 175 gramów
likier pomarańczowy 50 mililitrów
pomarańcza kandyzowana według uznania
pistacje według uznaniaWykonanie:Połamana
gorzka czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej. Napełnić nią szprycę z końcówką w formie gwiazdki i wycisnąć
czekoladki na papier do pieczenia. Połamana
białą czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej. Miąższ z
wanilii utrzeć z
miodem,
likierem oraz roztopiona
białą czekoladą (można mikserem). Wymieszać z kandyzowaną
pomarańczą. Masą napełnić szpryce do dekoracji
tortów i dekoracyjnie wycisnąć na
czekoladowe gwiazdki. Gwiazdki udekorować posiekanymi
pistacjami i kandyzowaną
pomarańczą. Odstawić do zastygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: