ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 56(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada gorzka 200 gramówczekolada biała 300 gramówlaska wanilii 0,5 sztukmiód 175 gramówlikier pomarańczowy 50 mililitrówpomarańcza kandyzowana według uznaniapistacje według uznaniaWykonanie:Połamana gorzka czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Napełnić nią szprycę z końcówką w formie gwiazdki i wycisnąć czekoladki na papier do pieczenia. Połamana białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Miąższ z wanilii utrzeć z miodem, likierem oraz roztopiona białą czekoladą (można mikserem). Wymieszać z kandyzowaną pomarańczą. Masą napełnić szpryce do dekoracji tortów i dekoracyjnie wycisnąć na czekoladowe gwiazdki. Gwiazdki udekorować posiekanymi pistacjami i kandyzowaną pomarańczą. Odstawić do zastygnięcia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: