ßßß Cookit - przepis na Zapiekane śledzie

Zapiekane śledzie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
śledzie oczyszczone niesolone 750 gramów
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
sól według uznania
masło 1,5 łyżek stołowych
śmietana 0,75 szklanek
kuczup 2 łyżek stołowych
chrzan 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umyć śledzie, wykroić z nich filety, każdy skropić sokiem z cytryny i posolić. Końce fletów zawinąć pod spód i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym łyżką masła. Polać je śmietana wymieszana z keczupem i startym chrzanem, skropić pozostałym stopionym masłem. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Podawać na gorąco z ziemniakami z wody i zieloną sałatą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11883/Zapiekane-sledzie