ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośledzie oczyszczone niesolone 750 gramówsok z cytryny 1 łyżek stołowychsól według uznaniamasło 1,5 łyżek stołowychśmietana 0,75 szklanekkuczup 2 łyżek stołowychchrzan 3 łyżek stołowychWykonanie:Umyć śledzie, wykroić z nich filety, każdy skropić sokiem z cytryny i posolić. Końce fletów zawinąć pod spód i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym łyżką masła. Polać je śmietana wymieszana z keczupem i startym chrzanem, skropić pozostałym stopionym masłem. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Podawać na gorąco z ziemniakami z wody i zieloną sałatą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: